Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

De Cavaljé een jaar rond

 

Op onze school wordt veel geleerd, maar is er ook tijd voor 'leuke, educatieve uitjes en activiteiten'. Hieronder een overzicht van de uitjes en activiteiten die wij ieder jaar plannen.

September

Startfeest

We beginnen het nieuwe schooljaar feestelijk met het “startfeest”. Een gezellige dag met de kinderen op school. ’s Avonds sluiten we deze feestelijke dag af met een barbecue waarbij ouders/verzorgers, kinderen en leerkrachten aanwezig zijn.

Informatie/inloop avond

Ouders maken bij de start van het schooljaar kennis met de leerkrachten en ontvangen informatie over het komende schooljaar.

Startgesprekken
De bedoeling van deze gesprekken aan het begin van het nieuwe schooljaar is om de ouders over hun kind te laten vertellen. Wat is goed en handig voor de nieuwe leerkracht om te weten over uw kind? Daarnaast spreken school en ouders verwachtingen naar elkaar uit. Denk hierbij aan de frequentie van contactmomenten. Vanaf groep 5 worden de gesprekken niet alleen gevoerd tussen leerkracht en ouders, maar schuiven de kinderen ook aan. 

 

Oktober


Kinderboekenweek:
Op onze school vinden wij lezen ontzettend belangrijk! Het vergroot de woordenschat en de leesvaardigheid van de kinderen. Om onze leerlingen te enthousiasmeren voor het lezen en kinderboeken te promoten, organiseren wij ieder jaar in oktober de Kinderboekenweek. Tijdens deze week organiseren we diverse leesactiviteiten als voorlezen met kinderen uit een andere groepen, het uitrijken van de gouden griffel aan het best geschreven verhaal en de zilveren penseel voor de mooiste tekening.

 

November

Nationaal schoolontbijt

Het schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Natuurlijk doet de Cavaljé hier ook aan mee! Van het ontbijten maken we één keer per jaar een feestje op school en hopen op deze manier het belang van een gezond ontbijt te promoten bij kinderen en ouders.

December

Sinterklaas

Ieder jaar brengt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan de Cavaljéschool! Een spannende maar gezellige tijd!
Kerstviering

Een musical, een kerstopvoering, een kerstwandeling in de buurt, dineren op school, op onze school vinden we het fijn het Kerstfeest met elkaar te vieren.

Januari

Schoolschaatsen

Een sportieve start van een nieuw jaar! Alle kinderen schaatsen een uurtje op de schaatsbaan in het centrum van Ede. De ouderraad zorgt tijdens de lunch voor een lekker broodje knakworst.
Nationale voorleesdagen
De groepen 1 en 2 werken een aantal dagen over “het prentenboek van het jaar”. De doelstelling is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen zelfstandig kunnen lezen, maar al wel kennis maken met letters, woorden, zinnen en verhalen.

Februari

 

Week van de poëzie:
De groepen 3 t/m 8 besteden deze week aandacht aan 'de week van de poëzie'. 
Rapport
In februari gaat het eerste rapport mee naar huis.


Maart 

Rapportgesprekken

Ouders en leerkracht bespreken met elkaar de ontwikkeling van het kind. Zowel op cognitief gebied als op sociaal en creatief gebied. Ook maken zij afspraken voor de volgende periode.


April
Paaslunch

Op witte donderdag organiseert de ouderraad een Paaslunch. Ook besteden wij aandacht aan het paasverhaal door een paasviering in de groepen.
Koningsdag 
We starten deze dag met een Koningsontbijt en zingen (en dansen) daarna traditiegetrouw het nieuwe Koningsspelenlied. Vervolgens genieten we van een gezellige, sportieve spelochtend!
Junior sportolympiade en de Sport Olympiade
Ieder jaar vindt op sportpark Peppelensteeg de Schoolsport Olympiade plaats. De kinderen van de groepen 4 t/m 7 maken kennis met diverse sporten door deel te nemen aan clinics.
Buitenlesdag
Op deze dag geven de leerkrachten 1 activiteit vorm in de buitenlucht. Leuk en goed voor de leerprestaties van de kinderen.

Voetbaltoernooi
Op sportpark Peppelensteeg strijden de teams van diverse scholen om een plaats in de finale te behalen. Onze groepen 7 en 8 doen mee aan dit toernooi.

 

Mei

Schoolfotograaf
De schoolfotograaf maakt individuele èn groepsfoto’s van de kinderen. Een mooie herinnering aan een fijn schooljaar!

Juni

Schoolreisje
De groepen 1 t/m 7 gaan op schoolreisje. Een gezellige afsluiter van het schooljaar!

Avond-vier-daagse
Na het Pinksterweekend lopen de kinderen van onze school mee aan de avond-4-daagse. De organisatie van deze sportieve activiteit ligt in handen van de Ouderraad.
Juffendag
Op deze dag vieren alle juffen en meesters van de school hun verjaardag.  

Juli

 

Kamp groep 8
Groep 8 gaat 3 dagen op kamp naar een locatie in de buurt. Met elkaar sluiten zij de bijzondere basisschoolperiode met elkaar af door veel leuke spellen en activiteiten te doen en vooral herinneringen op te halen aan alle afgelopen jaren.

Eindmusical groep 8
Groep 8 voert een eindmusical op voor alle ouders/verzorgers én leerlingen van de school. Alle talenten worden zichtbaar tijdens deze musical. Zo hebben we jaarlijks goede zangers, toneelspelers, maar ook decormakers en geluidsmannen en -vrouwen in onze groepen 8 zitten.

Rapport
Het tweede rapport gaat mee naar huis.


Onderstaande activiteiten staan ook op de planning ieder schooljaar:

Swim2play
De groepen 3 t/m 8 nemen hieraan deel. Kinderen leren in de praktijk vaardigheden die nodig zijn om zich veilig te voelen in het water.

Schoolproject
Eén keer per jaar plannen we een schoolbreed project. Alle groepen werken en onderzoeken een bepaald thema. We sluiten dit project af met een open avond voor ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden.

Theater leerlijn
Dit jaar hebben wij op school i.s.m. Cultura de leerlijn theater/drama. Leuk en leerzaam voor de kinderen om zich te leren presenteren en te uiten in diverse situaties. Ieder groep krijgt in de loop van het jaar een voorstelling en een 5-tal workshops. Deze worden verzorgd door een theaterdocent van Cultura.

Contact gegevens

Cavaljé
CNS-basisschool

Veenderweg 2
6712 AB Ede

T: 0318 - 613 462
E: directie@cavalje.cnsede.nl
I : www.cavalje.cnsede.nl

De school maakt deel uit van de Stichting Christelijk Nationaal Schoolonderwijs Ede e.o.
Website ontwerp Steenstra Media / webrealisatie Web2work