Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

De Cavaljé één schooljaar rond

Op onze school wordt veel geleerd, maar is er ook tijd voor leuke activiteiten, educatieve uitjes en contacten met u. Hieronder een overzicht van de uitjes en activiteiten die wij ieder jaar plannen:

augustus

Het nieuwe schooljaar begint en we heten iedereen welkom!

 

september

Startfeest. We beginnen het nieuwe schooljaar feestelijk met het startfeest. Een gezellige dag met de kinderen op school. ’s Avonds sluiten we deze feestelijke dag af met een barbecue waarbij ouders/verzorgers, kinderen en leerkrachten aanwezig zijn.

 

Info-avond. Ouders maken bij de start van het schooljaar kennis met de leerkrachten en ontvangen informatie over het komende schooljaar. 

 

Startgesprek. De bedoeling van deze gesprekken aan het begin van het nieuwe schooljaar is om de ouders over hun kind te laten vertellen. Wat is goed en handig voor de nieuwe leerkracht om te weten over uw kind? Daarnaast spreken school en ouders verwachtingen naar elkaar uit. Denk hierbij aan de frequentie van contactmomenten. Vanaf groep 5 worden de gesprekken niet alleen gevoerd tussen leerkracht en ouders, maar schuiven de kinderen ook aan. 

 

oktober

Kinderboekenweek. Op onze school vinden wij lezen ontzettend belangrijk! Het vergroot de woordenschat en de leesvaardigheid van de kinderen. Om onze leerlingen te enthousiasmeren voor het lezen en kinderboeken te promoten, organiseren wij ieder jaar in oktober de Kinderboekenweek. Tijdens deze week organiseren we diverse leesactiviteiten als voorlezen met kinderen uit een andere groepen, het uitreiken van de gouden griffel aan het best geschreven verhaal en de zilveren penseel voor de mooiste tekening.

 

november

Nationaal Schoolontbijt. Het schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Natuurlijk doet de Cavaljé hier ook aan mee! Van het ontbijten maken we één keer per jaar een feestje op school en hopen op deze manier het belang van een gezond ontbijt te promoten bij kinderen en ouders.

 

december

Sinterklaas. Ieder jaar brengt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan de Cavaljéschool! Een spannende maar gezellige tijd!

 

Kerstviering. Een musical, een kerstopvoering, een kerstwandeling in de buurt, dineren op school; op onze school vinden we het fijn Kerstmis met elkaar te vieren.

 

januari

Schoolschaatsen. Een sportieve start van een nieuw jaar! Alle kinderen schaatsen een uurtje op de schaatsbaan in het centrum van Ede. De ouderraad zorgt tijdens de lunch voor een lekker broodje knakworst.

 

Nationale Voorleesdagen. De groepen 1 en 2 werken een aantal dagen over “het prentenboek van het jaar”. De doelstelling is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen zelfstandig kunnen lezen, maar al wel kennis maken met letters, woorden, zinnen en verhalen.

 

februari

Week van de Poëzie. De groepen 3 t/m 8 besteden deze week aandacht aan 'de week van de poëzie'.  

 

Rapport. In februari gaat het eerste rapport mee naar huis.

 

maart

Rapportgesprek. Ouders en leerkracht bespreken met elkaar de ontwikkeling van het kind. Zowel op cognitief gebied als op sociaal en creatief gebied. Ook maken zij afspraken voor de volgende periode.

 

april

Paaslunch. Op witte donderdag organiseert de ouderraad een Paaslunch. Ook besteden wij aandacht aan het paasverhaal door een paasviering in de groepen.

 

Koningsspelen. We starten deze dag met een Koningsontbijt en zingen (en dansen) daarna traditiegetrouw het nieuwe Koningsspelenlied. Vervolgens genieten we van een gezellige, sportieve spelochtend!

 

Sport Olympiade. Ieder jaar vindt op sportpark Peppelensteeg de Schoolsport Olympiade plaats. De kinderen van de groepen 4 t/m 7 maken kennis met diverse sporten door deel te nemen aan clinics.

 

Buitenlesdag. Op deze dag geven de leerkrachten 1 activiteit vorm in de buitenlucht. Leuk en goed voor de leerprestaties van de kinderen.

Schoolvoetbaltoernooi. Op sportpark Peppelensteeg strijden de teams van diverse scholen om een plaats in de finale te behalen. Onze groepen 7 en 8 doen mee aan dit toernooi.

 

mei

Schoolfotograaf. De schoolfotograaf maakt individuele èn groepsfoto’s van de kinderen. Een mooie herinnering aan een fijn schooljaar!

 

juni

Schoolreisje. De groepen 1 t/m 7 gaan op schoolreisje. Een gezellige afsluiter van het schooljaar! 

 

Avondvierdaagse. Na het Pinksterweekend lopen de kinderen van onze school mee aan de avond-4-daagse. De organisatie van deze sportieve activiteit ligt in handen van de Ouderraad.

 

Juffendag. Op deze dag vieren alle juffen van de school hun verjaardag.  

 

juli

Schoolkamp. Groep 8 gaat drie dagen op kamp naar een locatie in de buurt. Met elkaar sluiten zij de bijzondere basisschoolperiode met elkaar af door veel leuke spellen en activiteiten te doen en vooral herinneringen op te halen aan alle afgelopen jaren.

 

Musical. Groep 8 voert een eindmusical op voor alle ouders/verzorgers én leerlingen van de school. Alle talenten worden zichtbaar tijdens deze musical. Zo hebben we jaarlijks goede zangers, toneelspelers, maar ook decormakers en geluidsmannen en -vrouwen in onze groepen 8 zitten.


Rapport. Het tweede rapport gaat mee naar huis. Ditmaal ook voor onze jongste leerlingen uit groep 1.

 


Swim2play. De groepen 4 t/m 8 nemen hieraan deel. Kinderen leren in de praktijk vaardigheden die nodig zijn om zich veilig te voelen in het water.

Schoolproject. Eén keer per jaar plannen we een schoolbreed project. Alle groepen onderzoeken en werken aan hetzelfde thema. We sluiten het project af met een open avond voor ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden. Leuk als u ook komt!

Leerlijn Expressie. Ieder jaar kiezen we op school een leerlijn waar we dat schooljaar extra aandacht aan besteden. Zo hebben we eens de leerlijn Theater aangeboden in samenwerking met Cultura Ede. Maar er kan ook gekozen worden voor Muziek, Kunst of Cultuur. Bij iedere leerlijn worden lessen, workshops en/of uitjes georganiseerd.

Contactgegevens

CNS-basisschool Cavaljé
Veenderweg 2
6712 AB Ede
T: 0318 - 613 462

Of stuur ons een e-mail

De school maakt deel uit van de Stichting Christelijk Nationaal Schoolonderwijs Ede e.o.
Website ontwerp Steenstra Media / webrealisatie Web2work