Zoeken Annuleren

Missie en Visie

Bijzonder goed onderwijs voor iedere leerling!

Dát is de missie van onze stichting CNS Ede en als Cavaljé onderschrijven wij deze missie. Voor ons geldt dat iedere leerling recht heeft op bijzonder goed onderwijs. Het is onze ambitie en verantwoordelijkheid alle leerlingen een veilige en uitdagende leeromgeving te bieden, die past bij zijn of haar mogelijkheden en talenten.

Bijzonder goed onderwijs betekent voor onze school dat wij aandacht geven aan het leren met hoofd, hart en handen. We willen dat de leerlingen de basisvaardigheden leren, maar vinden het ook belangrijk dat er genoeg tijd wordt gereserveerd binnen ons lesprogramma voor onder andere kunst en cultuur. We werken hierin samen met onze 'buren' Cultura. Docenten van Cultura zijn regelmatig in onze school te vinden voor workshops kunst, beeldende vorming en toneel.

Momenteel zijn wij bezig met het opstellen van een schoolprofiel waarin onze visie, missie en kernwaarden centraal staan. Ons schoolprofiel zal ons en alle betrokkenen van de school een helder perspectief geven op wie wij zijn als school en waar wij voor staan in ons onderwijs. Daarnaast vormt het schoolprofiel het uitgangspunt voor het opstellen van ons schoolpan voor de komende vier jaar. Voor de zomervakantie zullen het schoolprofiel en schoolpan afgerond zijn. U kunt deze dan nalezen op onze site bij documenten. Nog even geduld!

Identiteit

Op onze school is iedereen welkom! Wel verwachten wij van iedereen die bij de school betrokken is dat zij de protestants christelijke identiteit van onze school respecteren en vanuit dit respect handelen.

Op onze school bidden wij aan het begin en einde van iedere lesdag.  Verder wordt er minimaal drie keer per week een bijbelverhaal verteld, praten wij met elkaar over het geloof en zingen wij christelijke liederen. De methode Kind Op Maandag is hierbij onze inspiratiebron.

Verder besteden wij aandacht aan de christelijke feesten door middel van gezamenlijke vieringen. Minimaal bij één christelijke feestdag per jaar nodigen wij ook ouders en broers/zussen uit om deze feestdag met ons te vieren.

Geschiedenis

Onze school is de oudste school van Ede, in één van de nieuwste gebouwen van Ede, midden in het centrum van Ede. Dit maakt de Cavaljé een echter centrumschool en een school met historie.

Op 6 januari 1890 opende de Cavaljé haar deuren. Meneer Cavaljé, een welgestelde zakenman in deftige dameshoeden uit Amsterdam, was een voorstander van christelijk onderwijs en schonk de grond waar onze school nu nog steeds op staat.

Als herinnering aan zijn inzet draagt de school zijn naam en is in ons schoollogo een hoed verwerkt.

De Cavaljé, een school met historie en toekomst!

Cavaljé
CNS-basisschool

Veenderweg 2
6712 AB Ede

T: 0318 - 613 462
E: directie@cavalje.cnsede.nl
I : www.cavalje.cnsede.nl

De school maakt deel uit van de Stichting Christelijk Nationaal Schoolonderwijs Ede e.o.
Website ontwerp Steenstra Media / webrealisatie Web2work