Lentewandeling op de hei

Groep 2 en 3 waren afgelopen week te vinden op de hei. Ze speurden naar knopjes, blaadjes, bloemen en speelden spelletjes die iets te maken hadden met de lente. Natuurlijk werd er ook bij de lammetjes in de schaapskooi gekeken.

Er komt weer leven in het bos!

Na een lange winter komt er weer leven in het bos. We zagen dat de knoppen bijna open springen en dat de bladeren ook bijna weer tevoorschijn komen. De mooie voorjaarsbloeiers steken hun kopjes boven de grond en de vogels fluiten dat het een lieve lust is. In de lente is het prachtig in het bos en op de hei!

Op zoek naar de schatten van de natuur

Op de Cavaljé leren we met hoofd, hart en handen en daarom trekken we er graag op uit met onze leerlingen. Tijdens de wandeling konden we allemaal mooie schatten van de natuur bewonderen en ontdekten we dat we overal mee konden spelen. Succes verzekerd!

Als je goed samenwerkt kun je zelfs een wipwap maken!

We keken niet alleen onze ogen uit, we waren ook nog eens flink actief met allerlei spelletjes die met de lente te maken hadden. Zo hebben we deze dag héél veel met én van elkaar geleerd over de natuur. En daarnaast hebben we ook heel erg veel plezier gehad met elkaar.

We ontdekten steeds weer wat nieuws in de natuur