Proef de geschiedenis

Groep 6,7 en 8 waren begin maart dé bofkonten van de Cavaljé! Zij mochten op bezoek bij het Rijksmuseum.

Tijdens dit bezoek werden onze leerlingen uitgedaagd om anders te kijken en na te denken over de Nederlandse geschiedenis. Wat deden mensen toen en hoe zien we dat nu?

Bij de Nachtwacht!

Samen erop uit!

Kinderen leren omdat ze van nature nieuwsgierig zijn en graag nieuwe dingen leren. Dit is het uitgangspunt voor onze lessen die daarom betekenisvol, boeiend en interactief moeten zijn.

We bieden de mogelijkheid om kennis en vaardigheden op diverse manieren te verwerven. Dit kan zijn door lessen zelfstandig, of met anderen samen te maken, door creatieve werkvormen te gebruiken, een presentatie voor te bereiden, of zoals deze keer
er samen op uit te trekken!

Onder de indruk van het verhaal

Zo hoorden zij over de Kloveniers, een groep schutters, van de Nachtwacht, en leerden zij dat het teken van de kloveniers een vogelklauw is. Ze bekeken een schilderij wat op hout geschilderd is en aangevallen was tijdens de beeldenstorm.     

Er werd een bezoek gebracht aan de Eregalerij; de zaal waar veel beroemde schilderijen hangen zoals ‘Het Melkmeisje’, ‘Meisje in het Blauw’ en ‘De Nachtwacht’. De Nachtwacht maakte veel indruk en was veel groter dan verwacht.
Tot slot werd het het zelfportret van Vincent van Gogh bekeken.
Wat was het toch leuk!